Ülseratif Kolit Hikayem - 2

Kaldığım yerden devam ediyorum...

 

Benim durumum Roaccutane'ın etken maddesi Isotretinoin yüzünden oluşan bir durum olduğu için bende geleneksel ilaçlar etki etmedi. Bu sizde de böyle olacak diye bir şey söz konusu değil.

 

Biliyorsunuz Remicade bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç. Normalde alınan sonuçlar gayet iyi fakat bir doz kullandıktan sonra benim Ülseratif Kolit alevlenmelerim daha da arttı. Tuvalete taşınmalarım artınca hastaneye yatmaya karar verdim. Hastanede serum takviyesi ile beraber damardan Flagyl tedavisine başlandı fakat durumum daha kötüye gitmeye devam etti. Daha sonra yapılan tetkiklerde bu kötüleşmenin Sitomegalovirus (CMV) yüzünden olduğu anlaşıldı. Bağışıklık sisteminin azalmasıyla kalın bağırsağıma saldırmıştı. Hemen CMV  tedavisine başlandı. -CMV'yi Google'da araştırabilirsiniz. Türkiye'de nüfusun çoğunluğunda olan sıvı değişimi ile geçen bir virüs.-

 

Hastanede geçen bu dönemim yaklaşık 40 gün sürdü. Başlarda kesinlikle ameliyat olmayacağım diyordum fakat ÜK'nın da kronik bir rahatsızlık olduğunu bildiğimden yine hastaneye düşebileceğimi düşünerek ameliyat olmaya karar verdim. Zaman kaybını hiç sevmeyen çok çabuk karar alan biriyimdir. Hastanede geçen zaman da bana boşa geçen zaman olarak geldiği için bir daha böyle bir duruma katlanamazdım. Zaten Ü.K. diyetlerine de hiç uyamamıştım ne yalan söyliyeyim.

 

Hastanede yatarken 60 kez tuvalete gitmek zorunda olduğum günler oldu. Çok fazla acı çektim fakat hiç bir zaman iyileşeceğim umudumu kaybetmedim. Yürüyebildiğim zamanlarda hastanede ki farklı koridorları dolaşarak durumuma şükrettim. Bir hastalığım vardı evet ama bir şekilde sonlandırmakta mümkündü. Allah kimseye çözümü olamayan bir hastalık vermesin.

 

Hastanede yatarken taburcu olduktan sonra yapacaklarımı listeledim. Onlar beni çok motive etti. Çıkar çıkmaz da hepsini gerçekleştirdim.

 

İlaçlar bana etki etmedi, ameliyat olmak zorunda kaldım. Şu an J-Poş ile yaşamıma devam ediyorum ve hiçbir sıkıntım yok.

 

Umarım ilaçlar, diyetler veya yoga gibi yöntemler ile  hastalığınızla başa çıkabilirsiniz ve ameliyat olmak zorunda kalmazsınız.



fundaoz demis ki:

Roaccutane kullanıcıları olarak başımıza gelenlerden ötürü bir dava açamıyoruz sanırım yanlış mıyım? Çünkü zaten alırken çarşaf gibi bir kağıda imza atıyoruz.
Beğen (2) | Rapor | Permalink | 11 years ago

assurdo demis ki:

ben dava açtım. ülseratif kolit hakkında bir yan etki bildirilmemişti ben kullandığım esnada. 2005 senesiydi. Ayrıca sizin hikayenizi debekliyorum Funda Hanım :)
Beğen (0)Rapor | Permalink | 11 years ago

sormaneden demis ki:

Merhaba Roaccutane bende kullandım 4 ay kadar kolestrolun yükselmesi sebebiyle kestıler ve hic bir işe yaramadı koltuk altında sivilceler cıkıyordu en sonunda işe yaramayınca amelyat oldum 1 sene sonrada crohn hastası oldum özel imzayla baslattılar benı kesınlıkle yasaklanması gereken bir ilac .
Beğen (1) | Rapor | Permalink | 11 years ago
DMCA.com Protection Status